Palvi Paroni

Palvi Paroni – Aitojen makujen aatelia

Ukkimme, kalastaja osti itselleen palan maata Poroveden rannalta 1900-luvun alkupuolella. Hän pyydysti kalaa kesät-talvet moniin iisalmelaisiin pöytiin. Kalastuksen lisäksi hänellä oli myös teurastamisen taito ja siihen soveltuvat välineet. Syksyisin hän kiersi taloissa teurastamassa ja palkkana oli usein pala lihaa. Lihan valmistamiseen herkulliseksi ruuaksi tarvitsi vain suolaa ja savusaunan.

Palvaamisen taito siirtyi seuraaville sukupolville ja kokemus osoitti, että hyvään palvilihaan ei tosiaankaan tarvita muuta kuin suolaa ja sauna. Perinne jatkuu edelleen ja nyt palvilihaa on myös myynnissä.

Paronin Palvifile

Aidossa savusaunassa, hartaasti palvattua porsaan ulkofilettä. Täysin kotimaisen ja lisäaineettoman Paronin Palvifileen maukkaus juontuu merisuolasta sekä vankasta leppäsavusta. 

Tätä makuelämystä et halua itseltäsi kieltää. Voisimme jopa väittää, että pelkkä tuoksukin tuo jo veden kielelle!

Aitojen makujen aatelia.

info@palviparoni.fi
puh: 0440 544645