Sir Sawyer Francis

Sir Sawyer Francis hyväksyttiin jalostukseen 2024 parhaana FWB-oriina!

FWB-ori Sir Sawyer Francis hyväksyttiin Ypäjällä Ratsuoripäivillä 2024 jalostukseen I palkinnolla ja parhaana FWB-oriina. Orilautakunta lausui 3-vuotiaasta oriista mm. että sen on hyvää urheiluhevostyyppiä. Käynti on aktiivista ja energistä, ravi on energistä ja lennokasta, kantaa itsensä hyvin. Laukka on aktiivista ja energistä, kantaa itsensä hyvin. Lisäksi mainittiin, että ori on yhteistyöhaluinen ja kuuliainen, sekä erittäin hyvin valmisteltu tehtäväänsä.

Kasvattaja-omistaja Raisa Francis:

Sir Sawyer Francis ”Santtu” on aina erottunut  edukseen, ollessaan kaikissa kasvuvaiheissa korrekti niin liikkeiltään kuin rakenteeltansakin. Sillä on kolme erittäin hyvää askellajia, joista tällä hetkellä eniten loistaa sen laukka.
Liike suuntautuu aina ylämäkeen ja siirtymiset askelajien välillä ovat sille helppoja. Sillä on vahva takaosa ja hieno irtonainen etujalan liike.

Parasta tässä oriissa on kuitenkin sen luonne. Se on hyvin ihmisystävällinen ja kiltti. Se on helppo ja järkevä käsitellä kaikissa tilanteissa. Se keskittyy upeasti tehtäviinsä ja on aina täysillä ratsastajan ”kanssa”. Santtu asuu pihatossa kahden ruunan kanssa ja viettää iloista hevosenelämää.

Hinnasto (sis. alv 24 %):

Siemennys 440 € paikan päällä
Siirto 270 € + 70 €/lähetys

Maksu 60 vrk tiineydestä 750

Varaa paikkasi ajoissa, rajoitettu tammamäärä

Sir Sawyer Franciksen tammojen siirtotilaukset tehtävä hyppypäivää (ma, ke, pe) edeltävänä iltana. Paikan päällä olevat tammat eläinlääkäri tutkii su-ti-to iltoina klo 16-18.

Suku

Sir Sawyer Franciksen isä Sir Arthur Carrus on Ypäjänkylässä 2017 syntynyt, musta Hannover ori, joka on hyväksytty Oldenburg- ja FWB -kantakirjaan. Sir Arthur Carrus on luonteeltaan herkkä ja ystävällinen, rakenteeltaan korrekti, ja sillä on kolme hyvää askellajia. Oriilla on aktiiviset takajalat liikkuessaan. Sir Arthur Carruksen geeniperimässä kohtaavat kouluratsastusjalostuksen suuret nimet Weltmeyer, Donnerhall, Sandro Hit, Pik Bube I, höystettynä täysveriori Godavarilla xx. Sir Arthur Carruksen täysveriaste on 32,62 %.

Sir Arthur Carruksen emä Dorina R polveutuu Mecklenburgin tammalinjasta Azurtochter. Emälinjan tammoista on neljällä peräkkäin Saksan valtionvalio -tamman arvo. Isoäiti Mecklenburgin valtionvalio Weltliesel, kuin myös Oldenburgin valtionvalio Dorina R on jalostusarvosteltu Suomessa 1.palkinnolla ja palkittu arvokirjaimilla AB jälkeläistensä perusteella.

Sir Arthur Carruksen täyssisko Fée Clochette Carrus, s 2009 on kilpaillut menestyksekkäästi Saksassa Inter-II -tasolla, sijoittunut jaetulle 7:lle sijalle lohdutusfinaalissa Nuorten Kouluhevosten MM-kisoissa Verdenissä vuonna 2014, ja ollut paras 1 v tamma, paras 1 v ja BISI Hippoksen kasvattajapäivillä v 2010 huippupistein 44, saaden mm. tyypistä täyden 10. Dorina R:n orijälkeläinen Versace, aiemmin Vaudeville Carrus, s 2016, isäoriista Vivaldi (Krack C-Jazz) on hyväksytty jalostukseen AES -kantakirjaan Englannissa.

Sir Arthur Carruksen isäori San Amourilla on yli 50 hyväksyttyä orijälkeläistä, joissa useita Champion ja Premium oreja. Ori on tunnettu Grand Prix-tason hevosten isänä, mm. West Side Story OLD/Estelle Wettstein/SUI (Olympia- ja EM-hevonen), FBW Sunfire/Ann-Kathrin Lindner/GER (kolminkertainen U25 EM-kultamitalisti) ja Santiano R/Sönke Rothenberger/GER (menestynyt World Cup – tasolla).

Sir Sawyer Franciksen emällä Riverbank Expensivella on yhteensä 8 varsaa, niistä neljä on syntynyt Kotalan Tallilla. Isoveli Skyhigh (om. Ville Vaurio) voitti viime vuonna Pacelli Cupin, kvaalautui ja voitti Avant-karsintansa kenttäkilpailuissa arvosanalla 9,0. Skyhigh voitti myös tänä keväänä elämänsä ensimmäiset rataestekilpailut Lupiksella, eli on hyvin monipuolinen suorittaja!  Vuotta vanhempi Gangsta on myös lahjakas ja hyväluonteinen nuori hevonen.

Viimeisin tammavarsa Saffron Francis on myös erittäin lupaava ja hyväliikkeinen tulevaisuuden jalostuksen uusi tukipilari. Sir Sawyer Francisin lisäksi emällä on toinenkin jalostukseen hyväksytty jälkeläinen, San Riant, joka on Oldenburgiin hyväksytty ja astui Sosathin oriasemalla Saksassa. San Riant oli ensimmäinen Oldenburgissa jalostukseen hyväksytty FWB-ori ja se myytiin huutokaupan viidenneksi kalliimpana kouluorina Sosathille, josta se myytiin mm. hyvän luonteensa ansiosta USA:an, jossa se on kilpaillut FEI -tasolle asti. Riverbank Expensiven tammajälkeläinen Riverbank Sarouche on I-palkinnon kantakirjatamma.

Sir Sawyer Francis on Holsteiner tammalinjasta 7126, joka on jättänyt jopa 48 jalostukseen hyväksyttyä oria kuten mm. Acord I-III, Acobat I-III, Charisma ja Burggraaf. Myös Meredith Michaels -Beebaumin olympiahevonen Bella Donna on tästä tammalinjasta.

Sir Arthur Carrus
San AmourSandro Hit
Puppenfee
Dorina RDavignon II
Weltliesel
Riverbank ExpensiveRiantJazz
Kantira
Cleo IICome Back II
Prinzesse

Kuvaaja: Leena Kahisaari

http://www.kotalantalli.fi